msen
FAQ BM CONTACT BM FEEDBACK BM SITEMAP BM

                          

  • 09 - 748 5089/ 09 - 748 1957
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Sun - Thu 08.00: 17:00
Selamat

Selamat Datang Ke Laman Web Rasmi

Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan

selamat_datang
Selamat
alt="mobile"

User Rating: 4 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Inactive

Bagi calon yang layak dipanggil temuduga, emel jemputan akan dihantar ke akaun emel calon. Sekiranya calon tidak menerima emel jemputan pada inbox, calon disarankan untuk menyemak junk mail atau folder spam, kerana emel tersebut mungkin ditapis secara automatik oleh pembekal perkhidmatan emel calon.


User Rating: 4 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Inactive

Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan dengan berbesar hati memperkenalkan laman web rasmi yang diberi wajah baharu yang lebih menarik, dinamik, informatif dan sesuai dengan kecenderungan pengunjung masa kini.


User Rating: 3 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar InactiveStar Inactive

1. Pemohon yang berjaya untuk dipanggil temuduga akan dimaklumkan oleh Urusetia melalui Sistem Pesanan Ringkas (SMS) melalui nombor telefon yang diisi dalam sistem permohonan oleh pemohon. Pemohon juga boleh menyemak melalui laman web ini. Sistem Semakan Temuduga hanya boleh dicapai apabila adanya sesi temuduga.

2. Calon yang berjaya dalam sesi temuduga akan dihubungi oleh Urusetia melalui telefon dan juga calon boleh membuat semakan melalui laman web ini setelah keputusan temuduga selesai. Sistem Semakan Berjaya Temuduga boleh disemak setelah sesi temuduga yang dijalankan selesai dan calon boleh membuat semakan setelah tempoh masa tertentu.


User Rating: 3 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar InactiveStar Inactive

Pemohon mestilah sentiasa melayari Laman Web Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan untuk mengetahui iklan jawatan terkini yang disiarkan. Ini kerana pemohon perlu mengisi jawatan yang diminta berdasarkan iklan jawatan yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan. Permohonan jawatan mestilah melalui Sistem Permohonan Jawatan Kosong SPN Kelantan iaitu Sistem eSPN Kelantan pada pautan https://espn.kelantan.gov.my/. Sekiranya pemohon tidak memohon/kemaskini maklumat permohonan jawatan semasa tempoh iklan disiarkan (masa iklan adalah selama dua minggu) serta mengesahkan maklumat permohonan dengan mengisi ruangan Pengakuan Pemohon, Urusetia tidak bertanggungjawab jika pemohon tidak layak untuk dipanggil temuduga meskipun pemohon telah mengisi maklumat sebelum tempoh iklan jawatan disiarkan.


  • Kemaskini Terakhir : Monday 20 May 2024.

polisi privasi

© Hakcipta Terpelihara 2017 Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan.
Paparan terbaik menggunakan pelayar internet Firefox atau Chrome yang terkini.

KELGOV PPST
Polisi